Το νέο menu του Iταλικού Eστιατορίου Vinsanto στον Βόλο

WineMagazine.gr

φαγητό, κρασί, εστιατόρια, Βόλος, Γλυκό, Vinsanto, νέο μενού, παρουσίαση μενού, ιταλική κουζίνα, wine bar, παραλία Βόλου, Νίκος Σαρβανίδης, χειροποίητα ζυμαρικά, γευσιγνωσία, κριτική εστιατορίου, Ruth Reichl, Laertis Vergis, Antipasti, Insalate, Risotto, Pasta, Secondi Piatti, Dolci.


Το Vinsanto Ξαναγράφει τη Γεύση: Μια Βουτιά στο Νέο Μενού, Εκεί που το Φαγητό Γίνεται Ιστορία στην Παραλία του Βόλου


by Laertis Vergis

Υπάρχει μια σχεδόν τελετουργική προσμονή όταν κρατάς στα χέρια σου ένα νέο μενού από ένα αγαπημένο εστιατόριο. Είναι σαν να σου δίνουν το κλειδί για έναν κήπο που νόμιζες ότι ήξερες απ' έξω, αλλά ξαφνικά ανακαλύπτεις νέα μονοπάτια, κρυμμένα άνθη, αρώματα που δεν είχες προσέξει πριν. Έτσι ένιωσα ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του ανανεωμένου καταλόγου του Vinsanto. Εδώ, στην πολύβουη, αλμυρή αγκαλιά της παραλίας του Βόλου , αυτό το ιταλικό καταφύγιο δεν είναι απλώς ένα μέρος για φαγητό· είναι ένας τόπος όπου οι γεύσεις έχουν μνήμη, όπου η "Ιερή Συνθήκη Μεταξύ Ανθρώπου και Οίνου" ψιθυρίζεται σε κάθε πιάτο. Η είδηση ενός νέου μενού από τον Chef Νίκο Σαρβανίδη ήταν μια πρόσκληση να ξανασυστηθώ με έναν παλιό φίλο και να ακούσω τις νέες του ιστορίες.


 

φαγητό, κρασί, εστιατόρια, Βόλος, Γλυκό, Vinsanto, νέο μενού, παρουσίαση μενού, ιταλική κουζίνα, wine bar, παραλία Βόλου, Νίκος Σαρβανίδης, χειροποίητα ζυμαρικά, γευσιγνωσία, κριτική εστιατορίου, Ruth Reichl, Laertis Vergis, Antipasti, Insalate, Risotto, Pasta, Secondi Piatti, Dolci.

Πράξη Πρώτη: Το Ξύπνημα των Αισθήσεων (Antipasti)

Κάθε καλό γεύμα ξεκινά με μια υπόσχεση, ένα ελαφρύ άγγιγμα που προετοιμάζει τον ουρανίσκο. Τα ορεκτικά (Antipasti) του Vinsanto μοιάζουν ακριβώς με αυτό. Δεν μπόρεσα να μην σταματήσω στις "Τραγανές Γαρίδες". Η εικόνα ήρθε αμέσως: τρυφερές γαρίδες, σαν μικρά κοσμήματα της θάλασσας, τυλιγμένες σε εκείνο το αέρινο, χρυσαφένιο κανταΐφι, έτοιμες να σπάσουν με ένα εθιστικό "κρακ" στο στόμα. Και μετά, αυτή η διπλή σάλτσα – η γλυκόξινη agrodolce πορτοκαλιού και η ντελικάτη μαγιονέζα παρμεζάνας. Είναι ένα παιχνίδι αντιθέσεων: το τραγανό συναντά το ζουμερό, το γλυκό φλερτάρει με το αλμυρό. Ή το "Καρπάτσιο Σολομού" : φέτες τόσο λεπτές που μοιάζουν με ροζ μετάξι, μαριναρισμένες απλά, για να αναδειχθεί η φρεσκάδα τους, και δίπλα τους, αυτές οι παιχνιδιάρικες "πέρλες" λάιμ που σκάνε στο στόμα σαν μικρές εκρήξεις δροσιάς. Είναι πιάτα που δεν σε χορταίνουν, αλλά σου ανοίγουν την όρεξη για τη συνέχεια της ιστορίας.

 

φαγητό, κρασί, εστιατόρια, Βόλος, Γλυκό, Vinsanto, νέο μενού, παρουσίαση μενού, ιταλική κουζίνα, wine bar, παραλία Βόλου, Νίκος Σαρβανίδης, χειροποίητα ζυμαρικά, γευσιγνωσία, κριτική εστιατορίου, Ruth Reichl, Laertis Vergis, Antipasti, Insalate, Risotto, Pasta, Secondi Piatti, Dolci.

Πράξη Δεύτερη: Ο Κήπος στο Πιάτο (Insalate)

Μια καλή σαλάτα δεν είναι απλά λαχανικά. Είναι μια σύνθεση χρωμάτων, υφών και γεύσεων, ποτισμένη με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, όπως υπόσχεται το Vinsanto. Η σαλάτα "Jason" ακούγεται σαν ποίημα: ψητό μανούρι, με τη γήινη γλύκα του, συναντά αποξηραμένα σύκα μελωμένα σε κόκκινο κρασί και καραμελωμένα αμύγδαλα που προσθέτουν τραγανή υφή. Η βινεγκρέτ σησαμελαίου  δίνει μια ανατολίτικη νότα. Είναι μια σαλάτα που μοιάζει περισσότερο με κυρίως πιάτο στη σύλληψή της. Από την άλλη, η κλασική "Caprese" , με την υπόσχεση βουβαλίσιας μοτσαρέλας εξαιρετικής ποιότητας δίπλα σε γλυκά ντοματίνια και πέστο βασιλικού, είναι η απόδειξη ότι η τελειότητα συχνά κρύβεται στην απλότητα και την ποιότητα της πρώτης ύλης.

 

φαγητό, κρασί, εστιατόρια, Βόλος, Γλυκό, Vinsanto, νέο μενού, παρουσίαση μενού, ιταλική κουζίνα, wine bar, παραλία Βόλου, Νίκος Σαρβανίδης, χειροποίητα ζυμαρικά, γευσιγνωσία, κριτική εστιατορίου, Ruth Reichl, Laertis Vergis, Antipasti, Insalate, Risotto, Pasta, Secondi Piatti, Dolci.

Πράξη Τρίτη: Η Κρεμώδης Καρδιά (Risotto)

Το ριζότο είναι μια μαγική διαδικασία, η μεταμόρφωση απλών κόκκων ρυζιού σε κάτι βελούδινο, παρηγορητικό. Το "Ριζότο με μελάνι σουπιάς & καπνιστό σολομό" είναι μια βουτιά στη θάλασσα. Φαντάζεσαι το βαθύ, μυστηριώδες χρώμα από το μελάνι, τη γεύση ιωδίου, τη σπιρτάδα της βότκας, τον καπνιστό σολομό να λιώνει απαλά και το χαβιάρι να προσθέτει μικρές εκρήξεις αλμύρας. Είναι ένα πιάτο τολμηρό, σχεδόν δραματικό. Ενώ το "Ριζότο με μοσχαρίσια φιλετάκια & κόκκινο κρασί"  υπόσχεται μια πιο γήινη, στιβαρή αγκαλιά. Τα τρυφερά φιλετάκια , το πλούσιο κρασί , η παρμεζάνα  – είναι τα συστατικά μιας κλασικής, διαχρονικής νοστιμιάς.

 

φαγητό, κρασί, εστιατόρια, Βόλος, Γλυκό, Vinsanto, νέο μενού, παρουσίαση μενού, ιταλική κουζίνα, wine bar, παραλία Βόλου, Νίκος Σαρβανίδης, χειροποίητα ζυμαρικά, γευσιγνωσία, κριτική εστιατορίου, Ruth Reichl, Laertis Vergis, Antipasti, Insalate, Risotto, Pasta, Secondi Piatti, Dolci.

Πράξη Τέταρτη: Η Ψυχή της Ιταλίας (Pasta)

Εδώ χτυπά η καρδιά της ιταλικής κουζίνας του Vinsanto, στα ζυμαρικά, και ειδικά στα φρέσκα, χειροποίητα που φτιάχνονται καθημερινά. Η "Kαρμπονάρα η Αυθεντική" είναι μια δήλωση. Φρέσκα Σπαγγέτι alla chitarra, όχι κρέμα γάλακτος, αλλά η βελούδινη αγκαλιά του κρόκου αυγού, η τραγανή, αλμυρή καπνιστή πανσέτα, το αυθεντικό Pecorino Romano και άφθονο μαύρο πιπέρι. Είναι η Ρώμη σε ένα πιάτο, χωρίς εκπτώσεις. Και δίπλα της, τα "Φρέσκα Νιόκι". Αφράτα, σαν μικρά σύννεφα πατάτας, τυλιγμένα σε μια σάλτσα που ακούγεται παραδεισένια: γλυκιά γκοργκοντζόλα, με τη φρεσκάδα της ρόκας και την έκπληξη των καραμελωμένων καρυδιών. Είναι ένα πιάτο που παίζει με τις υφές – το αφράτο, το κρεμώδες, το τραγανό.

 

φαγητό, κρασί, εστιατόρια, Βόλος, Γλυκό, Vinsanto, νέο μενού, παρουσίαση μενού, ιταλική κουζίνα, wine bar, παραλία Βόλου, Νίκος Σαρβανίδης, χειροποίητα ζυμαρικά, γευσιγνωσία, κριτική εστιατορίου, Ruth Reichl, Laertis Vergis, Antipasti, Insalate, Risotto, Pasta, Secondi Piatti, Dolci.

Πράξη Πέμπτη: Η Κορύφωση (Secondi Piatti)

Τα κυρίως πιάτα είναι η στιγμή της αλήθειας, εκεί που ο Chef Σαρβανίδης δείχνει όλη του την τέχνη. Ο "Σολομός με Σάλτσα Πορτοκαλιού" μοιάζει με ζωγραφικό πίνακα: το ροζ του ψαριού , το χρυσαφί του πουρέ μήλου με σαφράν , το βαθύ κόκκινο της πίκλας κρεμμυδιού και η εξωτική σάλτσα πορτοκαλιού με εστραγκόν. Ακούγεται σαν μια γεύση φωτεινή, πολύπλοκη. Και μετά, η "Καραμελωμένη Χοιρινή Πανσέτα". Η υπόσχεση της τραγανής, καραμελωμένης πέτσας και του κρέατος που λιώνει στο στόμα, δίπλα στον βελούδινο πουρέ γλυκοπατάτας και την γλυκόξινη σάλτσα agrodolce. Είναι η απόλυτη ενσάρκωση του comfort food, αλλά με μια εκλεπτυσμένη ματιά. Ή το "Μοσχαρίσιο Οσομπούκο", σιγομαγειρεμένο για ώρες μέχρι να γίνει σχεδόν κρέμα, με την πλούσια σάλτσα φασκόμηλου και δεντρολίβανου να σε ταξιδεύει στην ιταλική ύπαιθρο.

 

φαγητό, κρασί, εστιατόρια, Βόλος, Γλυκό, Vinsanto, νέο μενού, παρουσίαση μενού, ιταλική κουζίνα, wine bar, παραλία Βόλου, Νίκος Σαρβανίδης, χειροποίητα ζυμαρικά, γευσιγνωσία, κριτική εστιατορίου, Ruth Reichl, Laertis Vergis, Antipasti, Insalate, Risotto, Pasta, Secondi Piatti, Dolci.

Επίλογος: Η Γλυκιά Ανάμνηση (Dolci)

Κάθε καλή ιστορία χρειάζεται έναν γλυκό επίλογο. Και τι επίλογος! Το "Τιραμισού" του Vinsanto δεν είναι απλώς ένα γλυκό· είναι μια κληρονομιά. Η ιστορία της συνταγής από μια γιαγιά στο Meleniano, που φυλάσσεται για σχεδόν 200 χρόνια, προσθέτει ένα βάρος συγκίνησης. Περιμένεις αυτή την τέλεια ισορροπία καφέ, μασκαρπόνε και κακάο, μια γεύση που σε αγκαλιάζει. Δίπλα του, το "Τσιζκεϊκ Λεμοντσέλο", ένας φόρος τιμής στο αγαπημένο ιταλικό λικέρ, με την υπόσχεση κρεμώδους μασκαρπόνε και δροσερού τζελ λεμοντσέλο. Και τα "Κανόλι" , τραγανοί κύλινδροι ζύμης γεμισμένοι με μους σοκολάτας και περιχυμένοι με σιρόπι καραμέλας βουτύρου – η Σικελία σε μια μπουκιά.

 

Μια Γεύση που Μένει

Το νέο μενού του Vinsanto δεν είναι απλώς μια λίστα πιάτων. Είναι μια δήλωση αγάπης για την ιταλική κουζίνα, ένας καμβάς όπου ο Chef Νίκος Σαρβανίδης ζωγραφίζει με φρέσκα, εποχιακά υλικά, δημιουργώντας γεύσεις που μιλούν στην καρδιά και ξυπνούν αναμνήσεις. Είναι η απόδειξη ότι το φαγητό, όταν γίνεται με πάθος και σεβασμό, μπορεί να γίνει μια αξέχαστη ιστορία. Μια ιστορία που ανυπομονώ να ζήσω, μπουκιά τη μπουκιά, δίπλα στη θάλασσα του Βόλου.

Ευχαριστώ θερμά τη διεύθυνση του Vinsanto που μοιράστηκε μαζί μου αυτό το υπέροχο, νέο γευστικό κεφάλαιο.


by Laertis Vergis

 

VINSANTO: Italian Restaurant & Wine Bar | Volos

Ιερή Συνθήκη Μεταξύ Ανθρώπου και Οίνου

Διεύθυνση: Σπυρίδη 2 (Γωνία με Αργοναυτών 45) | Παραλία Βόλου, 38221 

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2421 310522 72

Email: info@vinsanto.eu

Ιστοσελίδα: www.vinsanto.eu 

Menu: menu.vinsanto.eu

Wine List: WINELIST.VINSANTO.EU

Social Media: Facebook  | Instagram  | Twitter (X) 

Κριτικές: https://reviewthis.biz/vinsantoVolos  

 

Το Vinsanto αποτελεί έναν κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό στον Βόλο, πιστό στην αυθεντική ιταλική γεύση και την άψογη φιλοξενία δίπλα στη θάλασσα. 

 

Λέξεις-Κλειδιά: φαγητό, κρασί, εστιατόρια, Βόλος, Γλυκό, Vinsanto, νέο μενού, παρουσίαση μενού, ιταλική κουζίνα, wine bar, παραλία Βόλου, Νίκος Σαρβανίδης, χειροποίητα ζυμαρικά, γευσιγνωσία, κριτική εστιατορίου, Ruth Reichl, Laertis Vergis, Antipasti, Insalate, Risotto, Pasta, Secondi Piatti, Dolci.

#buttons=(Εντάξει, προχώρα!) #days=(20)

To WineMagazine.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας Ελέγξτε τώρα
Εντάξει, προχώρα!