Γιατί οι Κορυφαίοι Σεφ του Πλανήτη Εγκαταλείπουν την Πολυτέλεια για τη 'Cucina Povera;
Κοιτάξτε καλά γύρω σας. Στην παγκόσμια σκηνή της υψηλής γαστρονομίας,
συντελείται μια σιωπηλή επανάσταση. Μια δραματική, σχεδόν τελετουργική στροφή
που αφήνει πίσω της τους αφρούς, τις σφαίρες και τις ανούσιες επιδείξεις
τεχνικής. Οι πιο επιδραστικοί σεφ του πλανήτη, από τα εργαστήρια της
Κοπεγχάγης μέχρι τα μινιμαλιστικά εστιατόρια του Τόκιο, μοιάζουν να κυνηγούν
ένα καλά κρυμμένο μυστικό, μια ξεχασμένη αλήθεια. Αναζητούν, με σχεδόν
θρησκευτική προσήλωση, την ψυχή της "Cucina Povera".Και ενώ ο κόσμος ψιθυρίζει γι' αυτή την επιστροφή στις ρίζες, εδώ, στην παραλία του Βόλου, το Vinsanto ετοιμάζεται να φωνάξει. Από τη Δευτέρα 25 Αυγούστου, οι πόρτες του θα κλείσουν. Όχι, δεν πρόκειται για μια απλή ανακαίνιση. Είναι ένα προσκύνημα. Μια αποστολή στην καρδιά της ιταλικής γης, εκεί όπου η γεύση παραμένει ανόθευτη.
Μην αφήσετε τον όρο "povera" (φτωχή) να σας παραπλανήσει. Αυτή η κουζίνα δεν είναι στέρηση· είναι η απόλυτη ευφυΐα. Είναι η τέχνη του να παίρνεις τα πιο αγνά, τα πιο ποιοτικά υλικά και να τα αφήνεις να μιλήσουν, χωρίς φλυαρίες. Είναι η σοφία της nonna που ήξερε πως η πραγματική πολυτέλεια δεν κρύβεται στην πολυπλοκότητα, αλλά στην καθαρότητα. Αυτή ακριβώς την αλήθεια ανακαλύπτουν τώρα οι βραβευμένοι σεφ, κουρασμένοι από τεχνικές χωρίς ψυχή. Στην «Cucina Povera» βρίσκουν την απόλυτη πρόκληση: την ατόφια, αληθινή γεύση που αφηγείται μια ιστορία.
Η ομάδα του Vinsanto, με τον Chef Νίκο Σαρβανίδη επικεφαλής, δεν ακολουθεί απλώς την τάση. Επιστρέφει στην πηγή. Σκοπός τους; Να φέρουν στο φως τις «Άγνωστες Ιταλικές Γεύσεις» – συνταγές και μυστικά που παραμένουν κρυμμένα σε απομονωμένα χωριά, μακριά από τους γαστρονομικούς οδηγούς.
Στις 3 Σεπτεμβρίου, το Vinsanto στην Παραλία του Βόλου δεν θα παρουσιάσει απλώς ένα νέο μενού. Θα αποκαλύψει ένα μανιφέστο. Την απόδειξη ότι η πιο συναρπαστική γεύση είναι, τελικά, η πιο αληθινή. Ετοιμαστείτε να δοκιμάσετε την Ιταλία που δεν ξέρατε ότι υπάρχει.
